Eventyrlig og kulinarisk reise i sjømatparadiset Sunnhordland. Regionen er ein av dei største innan sjømat i Norge. Her er også verdsmeisterkokkar: Ørjan Johannessen (VM 2015) og Geir Skeie (VM 2009).
Dei små kystsamfunna ligg på rekkje og rad, som perler på ei snor mellom Bergen og Stavanger. Det vert sagt at det var i Sunnhordlandsregionen at folk først busette seg i Noreg. Dette er fordi kristninga av Noreg starta nettopp her, nærare sagt på Moster på Bømlo. Før dette var det vikingane som herja vestlandsbygdene, og det finn ein mange spor etter. Det har vore mange slag langs kysten, og dette kan ein få høyra og sjå meir av spesielt på Fitjar, Bømlo og i Etne.
Matopplevingane på denne strekninga er fantastiske og heilt spesielle. Ynskjer ein fersk sjømat eller lokale råvarer samansett til
dei flottaste rettane i historiske omgjevnader, finn ein det her. Mange av serveringsstadane her satsar sterkt på lokale råvarer og spesialitetar, og du får verkeleg smaka regionen sitt særpreg. Vidare på turen er det verdt å vitja bygda Rosendal. Blant majestetiske fjell og fjordar er det mange flotte historiske plassar å sjå her, spesielt verdt å nemna er Noreg sitt einaste Baroni.
Sør for Sunnhordland finn ein vikinggarden på Avaldsnes (Karmøy) og opplev meir vikinghistorie. Fleire kulinariske opplevingar får ein i matbyen Stavanger.

Foto: Mat frå Bekkjarvik Gjestgiveri © Bekkjarvik Gjestgiveri
TIPS for kulinariske opplevingar i Sunnhordland:
(klikk på lenkjene for nærare informasjon om dei enkelte stadene)
AUSTEVOLL: smaksopplevingar på ærverdige Bekkjarvik Gjestgiveri.
BØMLO: Bømlo Hotel, Moster Amfi, Baadehuset og Gamleposten 5444 på Espevær.
FITJAR: Fitjar Fjordhotell
ETNE: Lokal mat/produkt på Åkrafjordtunet, Skånevik Fjordhotell, Skjersvik Gjestehus (på førespurnad).
KVINNHERAD: Hagekafeen i Baronihagen, Baroniet Avlsgård og Fruehus (sesongope), Elins Matgleder: Fiolen og Hylleblomen
STORD: Stord Hotell med dei nyopna Café, Brasserie og Bar 59°, tradisjonsmat på Fjellstova.
SVEIO: Kaien AS
TYSNES: Lokale smaksopplevingar på Haaheim Gaard, på Mandelhuset - her vekslar dei meny kvar månad
Følg oss...
Facebook
Twitter
Youtube
Instagram